Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Drachten, De Bethel, zaterdag 25 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Oslo Gospel Choir voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Jan
Fantastisch, prachtige liederen.
Jellie
Een prachtig concert. Erg van genoten, werd erg bemoedig door tekst en muziek. Geniet thuis van de cd nog lekker na.
Judith
Genoten van het koor. Licht en geluid top! Gesproken woord heel goed gedaan! Kortom, een prachtige avond!!!
Annette
Een hele mooie avond. De gelezen tekst kwam goed over en de aansluitende liederen waren indrukwekkend mooi gezongen. De toegift was ook heel mooi. Volgend jaar weer. Straks de cd luisteren.
Hilly
Prachtig! We hebben genoten! De cd is ook heel erg mooi!
Ali
Het was prachtig, mijn man en ik hebben enorm van deze avond genoten.
Ineke
Het concert was prachtig, maar veel tekort!! We hebben genoten. We krijgen nooit genoeg van het Oslo Gospel Choire!
Andrea
De getuigenis van Tore het gaat om Hem en zo is het. Mooie liederen. voor de pauze kwamen ze vermoeid over de zanger die jezus speelde wist zijn tekst even niet. maar, goed opgepakt. Na de pauze hadden ze meer pouwer. al met al een mooie avond en na het concert hebben we met een aantal leden van het koor gesproken
Elly
De zang was prachtig, geluid had wel wat zachter gemogen. En ik miste bij het koor soms de beleving, het was statig....maar wel genoten...
Hanneke
Wat een fantastische avond hebben we gehad. Genoten! Wat een fantastisch team is OsloGospelChoir. Ingetogen, het raakt je hart!
Nynke
Helaas was het concert voor mij ook een teleurstelling. Het kwam allemaal wat 'gemakkelijk' over. Eenvoudige liedjes met veel herhaling. Ook werd er nagenoeg niet meerstemmig gezongen. Daarbij vond ik de rol van Jezus niet goed gekozen. De man kan prima zingen, maar kan het minder goed overbrengen. Zijn Engels is ook niet altijd verstaanbaar. Jammer, maar ik hoop een volgende keer beter!
Annet
Indrukwekkende avond en mooi programma rond het leven en sterven van Jezus. Mooie stemmen. Het tweede deel beter dan het eerste met name was na de pauze het geluid achterin beter. Kom graag nog eens terug.
Ronald
Wat een fantastische avond en een geweldig mooi programma. Gelukkig zijn het ook maar mensen en dat was te horen toen Hans zijn tekst kwijt was maar weer zeer professioneel opgepakt! Complimenten aan Tore voor het schrijven van muziek dat land in harten van alle aanwezigen. God is groot
Joop B.
Heerlijke dag gehad. Prachtig koor. Workshop gaf voor mij extra dimensie aan het concert doordat 2 's middags geleerde liedjes 's avonds terugkwamen.
Anton
Het was een zeer boeiende indrukwekkende avond! Ik heb zeker genoten van het optreden van het Oslo Gospel Choir met The Musical MESSIAH.
Addi
Het was een geweldige avond, ik had gewoon af en toe kippevel. Ik verheug mij al op volgend jaar weer als ze komen!!!
Hermien De Vries Wevers
Fijn dat het hele koor aanwezig was. we hebben genoten tot de laatste minuut. En op een bijzondere manier mochten we God groot maken. Goeie samenzang.de hele avond zat goed in elkaar.
Erik
Echt mooi, 100% kwaliteit
Yvonne
Geweldig
Hiesje
Geweldig! Wat een stemmen ! Prachtige musical, maar ook heerlijk even uit je dak gaan als toegift. Volgend "gewoon" concert ben ik er ook weer bij.

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”