Theatertour Matthijn Buwalda: Lichtjes in de mist

Houten, Theater aan de Slinger, vrijdag 7 april 2017, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Matthijn Buwalda voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Jenny
Erg genoten. Goede teksten en mooie muzikale begeleiding. Treffend verhaal. Knap zoals hij dat neerzet. Woorden en beelden die me nog lang bij zullen blijven, waarvan ik ook leer om dicht bij mezelf te leven en me niet te laten leven
Wilma
Een hele mooie avond. Met een boodschap, met een lach en met een traan. We hebben ervan genoten!
Jeanette
Prachtig. Mooie opbouw van het verhaal naar het liedje lichtjes in de mist. Mooie muziek en teksten
Rob
Een schitterend verhaal van het leven, voor iedereen een boodschap! Zo mooi verteld en gezongen met woorden van humor. Herkenbaar mensenleven. Heerlijke avond met een lach en een traan.
Wilma
Een mooie avond met prachtige liedjes en een goed verhaal met veel humor.
Jaap Oderkerk
Wij hebben gelachen en gehuild! Mooie boodschap en goed theaterstuk.
Frouke
Schitterende avond. Mooi en herkenbaar item. Prachtige songs, humor en ernst. Kortom, genoten.
Leen
Zie uit naar de volgende vorstelling.

Info

Ineens knapt er iets. Als een stop die doorslaat bij teveel spanning. Diezelfde avond nog pakt hij zijn koffer en vertrekt naar het huis van zijn ouders, die een paar weken in het buitenland zitten. Zijn gezin laat hij achter, van de dokter mag hij niets meer doen. Geen prikkels, geen werk, alleen maar tijd. En dus staart hij uren doelloos uit het raam van zijn oude slaapkamer. Op een dag verschijnt de buurman, die zijn hondje uitlaat, zwaait en hem wenkt naar buiten te komen. Uiteindelijk besluit hij zijn jas aan te trekken en, tegen doktersadvies in, op de uitnodiging van de buurman in te gaan. Het weerzien dat dan volgt zal alles veranderen.

Na een succesvolle tour in het najaar keert Matthijn terug met zijn vierde voorstelling: 'Lichtjes in de mist.' Een avondvullende reis met nieuwe liedjes, verrassende wendingen, humor en ontroerende momenten. Een muzikale theatervertelling over heel gewone mensen wiens belevenissen in een buitengewoon hoopvol verhaal blijken te passen.

Waardering eerdere voorstellingen:
Bezoekers waardeerden het vorige theaterprogramma gemiddeld met het cijfer 9,1. Hieronder zijn enkele van deze 185 beoordelingen weergegeven.

    Een bijzondere avond, zo herkenbaar. Bijzonder hoe kwetsbaarheid en humor zo met elkaar verweven kunnen zijn. Prachtig verhaal, gedurfd en ontwapenend en hoopvol! De muziek ook zo zuiver aansluitend bij het thema. Bedankt Matthijn en band! (Anja)
    Prachtig verhaal, ernstig maar met veel humor gebracht, afgewisseld met mooie, diepzinnige liedjes. Ook de andere leden van de band speelden super. Heerlijke avond gehad met veel om over na te denken. (Hetty)
    Een geweldig mooie en indrukwekkende voorstelling. Goed verhaal, prachtige teksten, schitterende muziek, topmuzikanten. Boodschap om over na te denken! (Laurens)