Oslo Gospel Choir: Messiah - Het Leven van Jezus

Leiderdorp, ZalenA4, vrijdag 24 maart 2017, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Oslo Gospel Choir voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Jos Raaijen
Fantastisch zo door het leven van Jezus op aarde te gaan samen. Indrukwekkend. En wat een zangtalent.
Jolanda En Theo Buurman
Geweldig genoten het was goed om er bij te zijn
Desiree
Ik heb genoten van dit geweldige koor.
Jelly Schröder
Wat was het weer geweldig, wat een feest om mee te maken!!
Marian
Fantastisch, heel erg genoten, op de terugweg naar huis, heerlijk meegezongen met de CD, we waren zo thuis.
Heleen
In een woord: prachtig!!!
Ruud
Echt goed, een mooie avond uit
Hugo Van Der Kooij
Mooi. Maar ik puzzel nog met het doel van de musical.
Elfrid Langenes
Inhoud en musical kwaliteit: top!
Jenny De Haan
Erg genoten, Prachtige stemmen, prachtige muziek, goede voordracht.
John Rosbeek
Wat een geweldige avond. Oslo gospel choir staat garant voor een avond zang kwaliteit en uiteraard is de Messiah een prachtig verhaal om te delen met elkaar. Top avond!
Danielle
Prachtige stemmen, kippenvel. De musicalvorm zoals deze werd gebracht sprak mij persoonlijk niet aan. jammer dat er geen 'oude' nummers waren verwerkt in het geheel, dit had mogelijk nog meer toegevoegd aan de totale beleving.
Jan
Tot voor 3 maanden nooit van OGC gehoord. Ik heb genoten. Mooie muzikale vertelling over het leven van Jezus.
Marc Van Der Vlies
GE-WEL-DIG was weer helemaal top vind the bread of life mooi en de barmhartige Samaritaan ( weet hier de titel niet van )
Dirk Nolten
Enorm genoten van dit geweldige koor! Niet helemaal een musical. Het zijn (prachtige!) losse nummers afgewisseld met een Nederlandse verteller. Zeker de moeite waard!
Annet
Fantastisch! Enorme prestatie zo wel de zangers als de musici.
Klaas
Mooi concert. Even wennen aan de stijl. Aan het eind weer OGC als vanouds. Jammer dat Tore met kauwgum op het podium stond.
Hans V.
Dit was buitengewoon mooi om mee te maken! "woorden schieten te kort!"
Willem Koetsier
Mijn vrouw en ik waren er met twee kerkgenoten. Het was voor ons een geweldige muzikale ervaring om op deze manier door het leven van Jezus te gaan. Wij zijn dankbaar voor de grote inzet van dit koor, maar ook van andere zanggroepen, die veel mensen inspireren met Gods boodschap.
Marion Gielen
GE-WEL-DIG!!!

Info

Nederland sloot het Oslo Gospel Choir, al vanaf het eerste optreden hier, in haar hart. En dat was wederzijds, getuige tientallen concerten op Hollandse bodem door de jaren heen. In maart wordt er een uniek, nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Het Oslo Gospel Choir heeft Nederland gekozen als de plek waar haar nieuwe musical 'Messiah' haar wereldpremière beleeft!

'Messiah' is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Het is een musical dat het leven van Jezus vertelt; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Dit verhaal krijgt vorm door een verteller en meer dan 20 nieuwe liedjes over verschillende momenten uit het leven van Jezus, de mensen die getuige waren van Zijn werken en Zijn boodschap en gelijkenissen.

Dit nieuwe project is in veel opzichten bijzonder voor Tore Aas, die de liedjes schreef. “We zingen met het Oslo Gospel Choir al 28 jaar over Jezus. Nu ik zelf ook ouder ben geworden, is de vraag wat ik nalaat met de muziek, steeds belangrijker voor me geworden. Ik vond de tijd daarom rijp om des te meer te wijzen op de belangrijkste persoon uit de geschiedenis: de Messias. Deze liedjes vormen als het ware een getuigenis van mij en het Oslo Gospel Choir. Het is onze droom dat we met het concert een voorbeeld kunnen geven dat door veel koren gevolgd mag worden.”

‘Messiah’ is, in haar uitgebreide vorm, een musical met maar liefst 28 liedjes, verspreid over 12 delen. Een verteller schetst het verhaal tussendoor. ‘Messiah’ is zo opgezet, dat het door koren zelf ook in verkorte vorm (met minder liedjes) uitgevoerd kan worden. U hoort deze avond een zogeheten ‘concertversie’ van dit project, met een groot deel van de liedjes uit deze musical en een verteller; aangevuld met diverse Oslo Gospel Choir-favorieten uit de afgelopen 28 jaar.

De liedjes van ‘Messiah’ worden tegelijkertijd met de aankomende concerten uitgebracht op CD en vormen zo het nieuwe album van het Oslo Gospel Choir; de opvolger van het voor een Zilveren Duif genomineerde ‘I Go To The Rock’. Bezoekers krijgen dus een exclusief voorproefje van dit nieuwe album. Met de concerten worden ook de bladmuziek en andere hulpmiddelen (zoals aparte koorpartijen op CD) beschikbaar gemaakt om deze musical zelf uit te kunnen voeren.

“Ik ben er trots op dat we Nederland de wereldprimeur kunnen geven van ‘Messiah’” zegt Tore Aas. “We hebben tientallen concerten gegeven in jullie land en hebben een bijzondere band met de mensen. Wij kijken er naar uit!”