Rikkert wringt het jaar uit (oudejaarsconference)

Dordrecht, Bonfire, vrijdag 29 december 2017, 20:15 - 22:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Rikkert Zuiderveld voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Elsien
Ik vond je altijd al wel gevat, maar ik heb soms zo onbedaarlijk moeten lachen... Och die psalm 23... Hoe verzin je het! Ik vond het geweldig hoe je door de "isme's" dartelen en echt dartelen in je dansmoment... De lichtvoetigheid bij het aanstippen van zwaarlijvige issues was geniaal!! Echt Rikkert en Jan, top gedaan... Van mij mag volgend jaar weer...
Annette
Prachtig! Je bent een woordkunstenaar Rikkert. Ik zou de conference zó graag nog een keer horen. Er zat zoveel in,ik kan dat helaas niet navertellen allemaal. Soms ook even tijd nodig om het te vatten, maar dan was het volgende er al weer. Ook complimenten aan Jan Borger. Wat een geweldige pianist/ organist en medespeler. Mooi om te zien dat jullie er beiden van genieten.
Elske
Er genoten samen met mijn dochter. Woordkunstenaar, genieten van de kleine facetten, gelachen, verwondert, even stilgezet bij onderwerpen, de rust en uitbundigheid, oftewel teveel om op te noemen. Dank Rikkert en Jan voor dit avondje uit!
Petra
Scherpe woordspeling en soms even het effect van een woord laten nawerken. Ook knap gecombineerd met hoe de bijbel zich uitspreekt over zaken. Het laatste lied: was mij vond ik ontroerend en echt.
Wilma
Genoten van Rikkert, samen met mijn gezin. Vond de voorstelling wel veel serieuzer als vorig jaar, iets meer lachen mag van mij wel. Jan ook dankjewel voor je muzikale vakmanschap, erg van genoten.
Marije
Heerlijke avond gehad! Smakelijk gelachen om de goed doordachte (woord ) grappen. Wij hadden het mijn vader kado gedaan voor zijn verjaardag en het was een top kado!
Peter
Leuke avond gehad. Vooral de gedichten en liedjes vond ik mooi. Psalm 23 wel bespottelijk gemaakt. Had niet gehoeven.
Remon
Briljant gedaan. Rikkert is inderdaad een woordkunstenaar. Gelukkig ging het niet over IS. (Islamitische staat) En de ME, Militaire eenheid. De Isme’s zijn prachtig behandeld. Inderdaad ik zou sommige liedjes of stukjes graag nog eens horen. Het samen spel met Jan was zeer goed. Ik vond de nieuwe humoristische versie van psalm 23 mooi. De overdenkingen, de nieuwe naam voor BOB. Haha. Bewust op boksen tegen de smartphone verdwaasde. Het wringen en het belletje en de niet werkende WIFI Ook leuk. Mooie Sonnetten. Was het nu 4-4-3-3 rijm schema. Fijn gelachen. Hoewel erbij mij die avond van alles fout liep, opgesloten op een binnenplaats in Dordrecht, uitrijdt kaart Garage onvindbaar en paraplu vergeten.
Wim
Geweldig. Zeer scherp en goed. Erg genoten vanavond. Ook bijdrage pianist Jan is super.
Greetje
Beste Was een geweldige optreden van Rikkert Zuiderveld de conference...met de geweldige gedichten teksten. Bedankt Gr Greetje Locatie was goed en knus de bonfire En ook meerdere aan veiligheid gedacht.

Info

Een jaar is zo voorbij. Tegelijkertijd gebeurt er in een jaar ongelooflijk veel in de wereld om ons heen. Wat voor ons nu nog vragen zijn, is in december inmiddels oud nieuws geworden. Zit Trump nog in het Witte Huis, heeft Oranje zich geplaatst voor het WK voetbal en hebben we inmiddels een nieuw kabinet? Rikkert zorgt voor overzicht en reflectie door het jaar 2017 af te sluiten met een serie van zeven oudejaarsconferences.

In de voorstelling 'Rikkert wringt het jaar uit' blikt hij op eigen wijze terug op het jaar 2017 door middel van liedjes, prikkelende sonnetten, scherpe humor en ontroerende teksten. Een spiksplinternieuw solo-programma waarvan de inhoud nog bepaald gaat worden door het nieuws van morgen en de stofwolken van gisteren. Zorg dat je er bij bent want voor je weet is 2017 weer voorbij!

De verwachte eindtijd van de voorstelling is ca. 21.45 uur, er is geen pauze. De locatie is 45 minuten voor aanvang geopend. De theaterzaal zelf gaat kort voor aanvang van de voorstelling open.